Informasjon til deltakere

Prøveplan for torsdag og fredag finner dere her.

21 revygrupper er tatt ut til Gapskrattfestivalen 5.-7. juli. De heldige gruppene er:

Ungdomsgruppa ved Vestnes KulturskuleTresfjord Ungdomslag, Romsdalsnes revylag, Helt Johan, LånkerevyenHumorutvalget, Otterøen Revylag, Johaugrevyen, Vestnes Teaterlag, Raumarevyen, Teaterlaget Håssåsig, Ørland Teaterlag, Grimsbu Teaterlag, Grilldressgjengen, Dimnarevyen, Kvitter fra KnottenFedje TeaterlagÆn de HittmeikersSkøye TeaterlagSanderevyen og SUSSP - Selbustrands Ungdommelige Skuespillere.

Alle gruppene får epost fra festivalen.
Vi gleder oss til å møte gamle og nye revyvenner i Tresfjord.

Litt informasjon om festivalen:

For 12. gang arrangeres Gapskratten revyfestival, Nord-Vestlandets mesterskap i revy i Tresfjord. Festivalen blei første gang arrangert i 1996 og arrangeres hvert andre år.

Noen stikkord om festivalen:

 • Revyforestillinger med kvalifisering torsdag og fredag, finaleforestilling lørdag.
 • Minirevy i Gapskratt-teltet torsdag og fredag. Dansemusikk torsdag, fredag, lørdag.
 • Kurs og egen kursforestilling
 • Gapskrattur, høneslepp og flere arrangementer
 • Sal med plass til 500 personer
 • Høy kvalitet på lyd, lys, orkester, scene og regi
 • Mange trivelige medhjelpere
 • Kvalifisering til Norsk Revyfestival på Høylandet, NM i revy.

Forestillingene

Revy og revyentusiasme er hovedfokus for festivalen. Vi inviterer revy- og teaterlag til å vise sine beste nummer for publikum og for vår kvalitetsbevisste og kunnskapsrike jury. Her får aktørene konstruktive innspill og inspirasjon fra andre revyentusiaster. Gapskratten ønsker å være til en pådriver for utvikling av revymiljøet i regionen.


Mesterskapet er bygd opp med to innledende forestillinger og en finaleforestilling. Juryen plukker ut nummer fra de innledende forestillingene til finalen. Innslag fra festivalen kvalifiserer til deltaking i NM i Revy på Høylandet i 2019.

Tidspunkt for forestillingene kommer på denne sida så snart det er klart.

Kategorier

Det konkurreres i kategoriene sketsj, monolog og revyvise/musikalsk nummer.

Priser

Det skal kåres vinnere til følgende priser:

 • Årets Gapskratt
 • Isjleskratten
 • Beste sketsj
 • Beste monolog
 • Beste vise
 • Direktenominasjon til Norsk Revyfestival på Høylandet 2019

Tema

Informasjon

Instruksjon og forestillingsledelse

Instruktør for Gapskratten 2018 er Frode Eggen. Han gir tilbakemelding på samtlige innsendte bidrag, med gode råd og tips, i tillegg til å instruere uttatte nummer under prøvene.                                       

Forestillingsleder er Kjersti S Aalberg Fossland

 Tekniske prøver

Tekniske prøver starter torsdag kl. 08.00 og fortsetter fram til første forestilling. Prøvene starter igjen fredag morgen. Deltakerne får tilsendt plan med tidspunkt for frammøte.

Om noen ikke kan møte til prøver før utpå dagen på torsdag, må vi få vite dette tidlig, helst like etter at uttaket er klart. Dette er viktig både for prøver og for oppsett av forestillingene. Vi ser helst at alle er på plass seinest torsdag formiddag.

 Lyd/lys

Tresfjord lys å lyd / Trondheim Lyd Lysverket

 Festivalorkester

Kapellmester Tond Salthammer har kvesst gitaren og samlet troppene og vil gi oss topp musikk sammen med Knut Ivar Bøe på trekkspill, Halvor Hovden på bass, Mats Hugo Frostad på trommer og Gaute Skrove på fele og tangenter.

Sminke

Festivalsminkørene står på gjennom hele festivalen. Det er viktig at aktørene møter i god tid til sminke når dere stiller til prøve.

Uttak av nummer

Send oss en lenke (YouTube eller Vimeo) til de nummerene dere ønsker å delta med. Antall nummer pr. gruppe blir bestemt både ut fra hvor mange lag som deltar, kvalitet på numrene og fordeling mellom de ulike kategoriene. Uttaket blir gjort av styret, i samarbeid med instruktør og forestillingsleder.

 Festivalområde

Revyforestillingene, kurs, barneforestillinga og sekretariatet finner du som før på Tresfjord fleirbrukshus. Her er det også åpen kafé på dagtid. Varm mat får du på Ridderkroa, like over veien. På Idrettsplassen, finner du festivalcampen og Gapskratteltet. På kveldstid er servering lagt hit.

Gapskrattlavvo

Et av flere høydepunkter på festivalen, med minirevy, dansemusikk, servering av mat og drikke. Høy stemning. Lavvoen er åpen til kl.02.00.

Festivalcampen

Festivalcampen ligger på idrettsplassen, i samme område som Gapskrattlavvoen. Garderober er tilgjengelige på Klubbhuset på Tresfjord stadion. Pris pr. enhet pr. døgn: 200,- for første døgn, deretter 100 for påfølgende døgn. Prisen inkluderer strøm og adgang til do og dusj. Tresfjord IL er ansvarlig for festivalcampen.

 

Matservering

Frokosttelt:
Bjørn Terje`s Cafe serverer frokost for medlemmer i revygrupper med gjennomgangsbillett, og for dugnadsfolk. Kaféen er i en stor lavvo på festivalcampen. Åpningstider er fra kl 07.00 fram til Bjørn og Terje er lei eller tom for bacon.

På dagtid er det åpen kafé i kantina ved Tresfjord skule.
Festivalpass inkluderer middag på Ridderkroa, - dagens rett, eller i Gapskrattlavvoen om kvelden.

På kveldstid åpner Gapskratteltet med mat og god drikke.